Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

Κυρίως

Θα χρειαστείτε

4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα

30ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

2 πράσα (το λευκό μέρος)

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά Φλωρίνης

30ml ούζο

400γρ. φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για την σάλτσα

80ml ελαιόλαδο

10 φύλλα βασιλικού

2 κουταλιές μουστάρδα

Χυμό από ένα λεμόνι

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Πληροφορίες

4

ΜΕΡΙΔΕΣ

30'

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

30'

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια πολύ καλά, στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
  7. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε προσεκτικά με  οδοντογλυφίδα.
  8. Αλείφουμε τα καλαμάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο για περίπου 6 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Αφού ψηθούν περιχύνουμε με την σάλτσα.
  10. Για να φτιάξουμε την σάλτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και πολτοποιούμε.

 

Μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται για αυτή τη συνταγή

050000403.jpg

ΤΗΓΑΝΙ PAL GRANITE ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ 28CM

Το μαγείρεμα στα καλύτερά του! Σώμα από ανθεκτ...

050000451.jpg

ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ PAL GRANITE ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ 28x28CM

Για λαχταριστά λαχανικά & υπέροχα ψητά! Σώμα α...

050000652.jpg

ΜΑΧΑΙΡΙ SANTOKU ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ TITANIUM SERIES 17CM

Γίνετε σεφ στο σπίτι σας! Με τη νέα σειρά μαχαι...

050000579.jpg

ΠΙΝΕΛΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ PAL COLORS ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ 40MM

Εργαλείο κουζίνας με εργονομική σχεδίαση και εξ...