- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια πολύ καλά, στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα.
- Αλείφουμε τα καλαμάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο για περίπου 6 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφού ψηθούν περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Για να φτιάξουμε την σάλτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και πολτοποιούμε.